کیسه راشل ، توری بسته بندی

استحکام بالا ، کیفیت متمایز ، تنوع رنگ ، سهولت استفاده ، قیمت مناسب

کیسه راشل ، توری بسته بندی

استحکام بالا ، کیفیت متمایز ، تنوع رنگ ، سهولت استفاده ، قیمت مناسب

نگهداری و بسته بندی پیاز - قسمت اول

چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۹، ۰۲:۵۵ ب.ظ

اهمیت غذایی

پیاز به صورت خام در تهیه سالاد و همچنین در تهیه غذاهای مختلف و سوپ استفاده و باعث خوش طعم شدن غذا  می گردد .  برگهای سبز آن در پختن غذا و یا مانند سایر سبزیها به صورت خام و گاهی به صورت ادویه و چاشنی در تهیه غذا و یا  با سرکه به صورت ترشی استفاده می شود . در ذائقه ایرانی پیاز ،یکی از مواد و ارکان اصلی در تهیه غذا می باشد. در خارج از ایران نیز، پیاز را به صورت خام درتهیه سالاد و به صورت پخته در تهیه سوپ و غذا و همچنین ترشی مصرف می کنند .

برگهای متورم پیاز که قسمت حجیم آن را تشکیل می دهد ،‌ دارای مقدار زیادی اینولین می باشد. اینولین نوعی نشاسته است که بر اثر تجزیه در بدن به فروکتوز و مقدار کمی گلوکز تبدیل می شود . در 100 گرم پیاز  87%‌ آب ،‌ 11%‌ کربوهیدرات ،‌ 2/1 %‌ پروتئین ،‌ 4/0 %‌ املاح کانی ،‌ 6/0%‌  ترکیبات فیبری  وجود دارد ‌و دارای ویتامینهای دسته B  و ویتامین C و ویتامین A  می باشد . عناصر کلسیم ،‌ فسفر ،‌ پتاسیم ،‌ منیزیم و آهن نیز در پیاز به وفور یافت می گردد .

مزه و طعم و تندی پیاز مربوط به روغنی به نام آلیل پروپیل دی سولفاید است که  به نوع شرایط آب و هوایی محیط کشت بستگی خواهد داشت . پیاز و سایر گونه های جنس Allium( بخصوص سیر) ،‌  دارای ترکیبات امینواسید قابل حلی در آب به نام آلین Alin  است . آلین توسط آنزیم آلیناز Allinaz  به آلیسین تبدیل شده که  ترکیبات آلیسین Allicin  خاصیت ضد باکتریایی داشته و باعث استفاده پیاز  به عنوان یک داروی آنتی بیوتیک  در درمان سرما خوردگی، می گردند . تحقیقات گسترده در آمریکا نشان داده اند که با خوردن پیاز خام بسیاری از بیماریهای قلبی  قابل درمان می باشد . اخیرا  نیز دانشمندان آمریکایی به ترکیباتی از مواد موجود در پیاز پی برده اند‌ که ضد سکته مغزی می باشد .

پیاز از جمله محصولاتی است که در شرایط مناسب می توان برای مدت زیادی پس  از برداشت در انبار نگهداری گردد. 

برداشت پیاز

نحوه و شرایط برداشت تاثیر زیادی بر ماندگاری پیاز خواهد داشت و  نکاتی که در زمان برداشت باید رعایت شود عبارتند از:

 

  • رنگ اکثر برگهای هوایی بوته پیاز زرد شده و پژمرده و درحال افتادن باشد.
  • گردن پیاز نرم بوده باشد و به گونه ای بریده شود که پس از خشک شدن طول آن حداکثر 4 سانتی متر باشد.
  • زمان مناسب برداشت و گردآوری پیاز ، پیش از شروع  باران های فصلی است.
  • مقدار ماده خشک و تندی پیاز با رسیده تر شدن آن رو به افزایش رفته که منجر به ماندگاری طولانی تر می‌گردد.
  • باید  برداشت پیاز در هوای خنک انجام گردد.
  • برداشت پیاز پس از باران حساسیت آن را به بیماری های بعد از برداشت افزایش خواهد داد.

 

نکات مهم برای نگهداری از پیاز

 

  • برای نگه داری طولانی مدت از پیاز نوع تند آن به جهت مدت زمان ذخیره سازی بیشتر ، بهترمی باشد.
  • در صورتی که پوست روی پیاز خشک نشده باشد،  بدون جدا کردن آن ، برای مدت دو الی چهار هفته در فضایی با تهویه مناسب قرار داده تا پوست روی پیاز به طور کامل خشک گردد.
  • محیط  نگهداری پیازها می بایست خشک ، تاریک(به دور از نور آفتاب) ، متعادل و خنک باشد. به این معنا که پیازها نباید در یخچال نگه داری گردند.
  • کیسه پیاز را می توان در انباری که خشک و خنک بوده  و مانع نفوذ نور خورشید به آن می شود برای مدت طولانی ذخیره گردند.

 

در قسمت دوم این مقاله به نکات مهم و ضروری در نگهداری و بسته بندی پیاز از جملهتوری بسته بندی کیسه راشل اشاره خواهیم کرد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی